Неслухняність дітей – наслідок неправильного виховання.


6 типових помилок батьків:
1. Ви застосовуєте загрозливі фрази
Коли дитина сперечається і робить все на зло, не варто погрожувати: «Будеш себе погано вести, більше не буду любити тебе», «віддам в дитбудинок». Краще сказати так: «Я люблю тебе, але твою поведінку я не схвалюю».
2. Ви приділяєте мало уваги дитині
Якщо дитина не отримує достатньо потрібної  їй уваги, вона знаходить свій спосіб її отримати – непослух.
3. Ви постійно наказуєте
Якщо батьки спілкуються з дитиною лише в наказовому тоні, дітивідразу ж починають протестувати і упиратися. Дитина показує, що вона особистість. Її рішення може бути не дуже правильним, зате своїм.
4. Ви критикуєте дитину
Після постійної критики дитина втрачає впевненість в собі, вона перестає старатися. У неї з’являється думка:”Буду поганою, все-рівно я ні на що не придатна».
5. Ви подаєте неправильний приклад
Ви спізнюєтесь на зустріч, сваритися в транспорті і зневважливо ставитися до почуттів інших людей? Дитина все це бачить і повторює. Наші діти – це дзеркальневідображення батьків, хоча ми це не завжди це помічаємо .
6. Ви зриваєтеся на дитину
Коли ви зриваєте на дитині злість через проблеми на роботі або на інші труднощі, у неї не формується поняття, що батьків радують її хороші вчинки і засмучують погані. Вона може потрапити під гарячу руку, навіть коли уроки зроблені і в кімнаті порядок.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу